Haapajärven yhteisökanava

Haapajärven kulttuurisalissa päästään tutustumaan romanikulttuuriin pari päivää Romanien kansallispäivän jälkeen. Kaikille avoimessa tilaisuudessa Pertti Palm ja Tummat tunteet esittää suomalaista ja kansainvälistä mustalaismusiikkia. Esiintyjät myös kertovat romanien tapakulttuurista, kielestä ja historiasta. Esiintyjille voi myös esittää...

Haapajärven 4H-yhdistyksellä tulee tänä vuonna täyteen 90 vuotta aktiivista toimintaa paikkakunnan lasten ja nuorten hyväksi. Juhlavuotta vietetään vilkkaan ja monipuolisen toiminnan merkeissä. Kevään kerhot esimerkiksi päättyvät toukokuun puolessa välissä iloisiin merkkivuoden juhliin.

Haapalastut-sekakuorolla on kevätkonsertti huhtikuun viimeisenä lauantaina kulttuurisalissa. Konsertin nimi on Keveästi kevääseen. Konsertissa kuullaan myös ensiesitys hauskasta Hummani hei -laulusta sovitettuna sekakuorolle. Lisäksi kuullaan muun muassa ikivihreitä lauluja, kuten Toivotaan toivotaan, Leija, Kun aika on, Hiljaisuutta kuuntelen sekä...

Haapajärvellä järjestetään F-G -ikäisten lasten pesäpallon alueleiri 7.-9.6.2024. Pelaajat ovat alle 10-vuotiaita pesäpallon harrastajia. Leiri on Pesäpallioliiton Pohjoisen alueen alueleiri. Järjestelyvastuuta kantavat usean aikaisemman junnuleirin rutiinilla Pesä-Kiilojen aktiiviset puuhaihmiset.

Haapajärven sosiaali- ja terveyskeskuksen syksyllä valmistuneet uudet tilat ovat pääosin käytössä ja toiminta pyörii tehokkaasti eri toiminnoissa. Tiloissa toimivat Pohteen kotiin annettavat palvelut eli kotihoito ja siihen liittyvät etähoidon ja palveluohjauksen alueelliset yksiköt, dialyysiyksikkö, laboratorio sekä kuntoutusyksikkö.

Haapajärven Kiilojen 17-vuotias kasvatti Tomi Tahkokorpi solmi ensimmäisen liigasopimuksen, kun hän allekirjoitti pelaajasopimuksen Vieska Futsalin edustusjoukkueen kanssa. Sopimus koskee kautta 2024-2025.

Suunnittelimme vuosikokouksessa toimintaa vuodelle 2024. Haapajärven kulttuuritoimi on esittänyt Inspikselle toivomuksen runotaulunäyttelyn järjestämisestä Haapajärven kirjastoon kesäkuun ajaksi, josta se siirtyisi Reisjärvelle ja mahdollisesti Pyhäjärvelle ja Nivalaan. Runotaulujen tekeminen ja keruu on jo käynnissä. Jokainen jäsen voi tehdä oman...

Pääsiäislauantaina kokot syttyvät perinteiseen malliin. Nykyisin kokkotapahtumat ovat kyläyhdistysten toimintaa. Alla olevat ilmoitukset on julkaistu Facebookissa. Ensimmäinen ilmoitus on Koposperän kyläyhdistyksen ilmoitus.

Vielä ehtii katsomaan Kopolan teatterin tämän kevään näytelmää Kirkkoväärtin kolmas kortti. Näytelmän on kirjoittanut Matti Wanne ja ohjaajana on Eeva-Liisa Pokki. Komedia vie katsojan 1900-luvun alkuun. Kirkkoväärti Korhosen kaupunkimatka ei sujukkaan suunnitelmien mukaan ja seurauksia odotellaan kauhun sekaisin tuntein.

Haapajärven sosiaali- ja terveyskeskuksen dialyysiyksikkö on toiminut uusissa tiloissa lokakuun alusta alkaen. Dialyysiyksiköllä on myös juhlavuosi, kun helmikuussa juhlittiin osaston 20-vuotista toimintaa. Dialyysiyksikössä hoidetaan munuaissairauksia. Kun pelkällä lääkehoidolla ja ruokavaliolla ei enää päästä haluttuun hoitotulokseen, on...