Haapajärven yhteisökanava

Haapajärvi-Seura onnittelee Jedusta ammattiin valmistuneita ja erityisesti Haapajärveltä kotoisin olevia opiskelijoita:

Luonto on aina ollut minulle tärkeä. Isä aikanaan jo opetti tunnistamaan kasveja, äidin Jaakko-eno, Lepikon Jaska, lintuja. Hän oli 1930-luvulla kerännyt Helsingin yliopiston kokoelmiinkin lintujen munia, ja joku yliopiston professori oli tuohon aikaan käynyt Jaskaa tapaamassakin.

Niilo Piiponniemestä julkaistiin viime viikolla Sotkamon Jymyn nettikanavalla video - Kiitos Niilo. Videolla käydään läpi Niilon pitkää ja menestyksellistä uraa pesäpalloilijana. Niilo teki talven mittaan päätöksen pitkän pesäpallouran lopettamisesta ja elämän painopisteen suuntaamisesta uutta kohti.

Yhteisökanava tekee yhteistyötä Haapajärvi kuvina -sivuston kanssa julkaisemalla sivustolla kuukauden aikana julkaistuja kuvia. Sivustolla on uskomattoman hienoja kuvia Haapajärveltä. Sivusto on facebookissa.
Kuvat: Veijo Toivoniemi ja Raili Jokitulppo

B-tyttöjen Superpesiksessä Pesä-Kiilat hävisi Seinäjoen Mailajusseille 0-2 (0-6, 2-5). Seinäjoen Mailajussit hallitsi ottelua monipuolisella lyöntipelillä, mutta hyvin Pesä-Kiilat pelasi tätä yhtä B-tyttöjen mestarisuosikkia vastaan. Pesä-Kiiloista palkittiin 1.p Nuppu Peräaho ja 2.p Helmi Manninen.

Haapajärven kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan viime vuoden tilinpäätöksen, jossa viivan alle jäi plussaa 231 982,26 euroa. Vuosikate jäi sekin 371 911 euroa plussan puolelle. Valtuusto saattoi siten todeta, että Haapajärven seurakunnan talous on vakaa huolimatta siitä, että seurakunta oli alentanut hieman kirkollisveroprosenttia, joka oli ollut...

Pesä-Kiilojen naisille piste jännitysottelussa. Pesä-Kiilojen naiset kohtasivat suomensarjan itälohkon ottelussa Kannuksen Uran, joka otti voiton 2-1K (8-9, 6-2, 0-0, 0-3). Avausjakso oli tasainen ja runsas juoksuinen ja Ura vei sen juoksun erolla. Toisella jaksolla Pesä-Kiilat oli terävämpi ja vei jakson selvästi. Kotiutuskisassa Pesä-Kiilojen...

Euroopan parlamentin vaalien ehdokas kansanedustaja Katri Kulmuni vieraili kansanedustaja Timo Mehtälän kanssa Haapajärvellä lauantaina.Tiina Kyllönen SDP:n eurovaaliehdokas vieraili sunnuntaina Haapajärven torilla.

Kun kuuntelee Osmo Halosen tarinointia, ei tarvitse ihmetellä, miksi junat ja rautatiet ovat miehen sydäntä lähellä. Suvussa on pitkä rautatieläisten perinne. Osmon isoisä, Otto, toimi asemamiehenä Valkjärvellä, isästä tuli veturinkuljettaja, samoin pikkuveljestä. Osmo suorastaan "kasvoi" veturissa.

Pesä-Kiilojen superpesiksen B-tytöt kävivät tiukan ottelun Kempeleen Kiriä vastaan. Ottelun ratkaisu tapahtui kotiutuskisassa, jonka Kiri vei. Keki-HP-K 2-1k .