Tomi Tahkokorpi solmi liigasopimuksen

02.04.2024

Haapajärven Kiilojen  17-vuotias  kasvatti Tomi Tahkokorpi solmi ensimmäisen liigasopimuksen, kun hän allekirjoitti pelaajasopimuksen Vieska Futsalin edustusjoukkueen kanssa. Sopimus koskee kautta 2024-2025. 

Tomi aloitti jalkapallon 6-vuotiaana Haapajärven Kiiloissa, josta siirtyi FC Ylivieskan riveihin 14-vuotiaana. Monipuolinen pelaaja on totuttu näkemään jalkapallossa keskikentällä, jossa hän on monipuolisuuden avulla pystynyt tekemään voittavia pelitekoja riistäen palloja ja antaessaan peliä edistäviä syöttöjä. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut futsalia Vieska Futsalin P19- ja P17-liigajoukkueissa. Monipuolisuudesta on ollut hyötyä myös futsalkentillä. 

2023-2024 kaudella Tomi saalisti 10 pelissä tehot 4+3. Vieska Futsalin joukkue sijoittui P19 liigassa oman lohkon toiseksi ollen paras lohkokakkonen. Tämän myötä joukkue pääsi jatkokarsintaan taistelemaan viimeisestä paikasta neljän parhaan joukkoon, mutta kausi päättyi ensimmäiseen SM-jatkokarsinnan 3-6 häviöön Käpylän Palloa vastaan. Tomi on menneen kauden aikana päässyt myös edustusjoukkueen harjoituksiin kokeilemaan ja antanut näyttöjä osaamisestaan. Pelaajana hän on luotettava molempiin suuntiin ja tekee pelin kannalta voittavia ratkaisuja. Kauden edetessä hänen pelaaminen on kehittynyt paljon. Hän pääsi antamaan myös näyttöjä edustuksen valmentajalle 17.3 pelatussa SM-jatkokarsinnan pelissä, jota edustuksen valmennus oli saapunut seuraamaan Nivalaan. 

- Edustuksen harjoituksissa tekeminen on laadukasta ja täytyy olla koko ajan hereillä. Hetkeäkään ei voi löysäillä ja keskittyminen pitää olla jatkuvasti harjoituksessa, Tomi kertoo edustuksen harjoituksista. 

Kovasta harjoittelumoraalista tunnettu pelaaja ei vielä tavoitteita tulevalle kaudelle aseta kovin korkealle Miesten Futsal-liigan suhteen. Tuleva kausi ja laadukkaampi harjoitteluympäristö antavat kuitenkin loistavat valmiudet kehittymiselle. 

- Urheilijan tavoitteet on alkuun, että pääsisin ensin pelamaan liigapeleissä ja saisin peliaikaa, Tomi avasi varovaisia tavoitteitaan. 

Liigasopimus tulee hyvään saumaan, sillä 2006 ja 2007 syntyneet pelaajat saavat mahdollisuuden tavoitella paikkaa nuorten maajoukkueeseen. Nuorten maajoukkueeseen valitaan pelaajat tulevan kauden aikana Eerikkilässä järjestettävän futsalin alueturnauksen perusteella. Liigasopimus antaa viitteitä siitä, että hänellä on täysi mahdollisuus pelata itsensä nuorten maajoukkueen kynnykselle. 

Teksti: Teemu Isoaho
Kuva: Jami Ruhkala