Teepiknik jälleen Ronkaalassa

27.06.2024

Seitsemättä kertaa toteutettava Teepiknik-tapahtuma tarjoaa tekemistä, nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Haapajärven kaupungin järjestämä ja yhteistyössä järjestöjen, yhdistysten, ryhmien sekä muiden tahojen kanssa toteuttama tapahtuma pidetään ensi viikon perjantaina. 

Teepiknikillä löytyy tekemistä kaikille. Kaiken ikäiset pääsevät kokeilemaan Teepussin heittoa ja Teekuppimuistipeliä Teetoimikunnan tonttujen opastuksella. Lukuisia hauskoja urheilulajeja pääsee kokeilemaan mm. liikuntapalveluiden, Maaselän Ladun ja Pesä Kiilat jalkapallon -pisteillä. Teekaupunki Haapajärvi, seurakunta, 4H, Raviseura ja muut järjestöt pystyttävät alueelle useita toiminta- ja esittelypisteitä. Perheen pienimmät pääsevät hyppimään ja pomppimaan Haapajärvi-Seuran pomppulinnaan ja vähän isommat nuorisovaltuuston paikalle kutsumaan Benji-trampoliiniin.

Simon Llewellyn on Pohjois-Irlannista kotoisin oleva sirkustaiteilija, jonka esityksen sirkuslajit ovat jalkapallojongleeraus, hattu- ja keppi, suukapulatasapainoilu sekä komedia. Esityksen jälkeen Simon pitää freestyle pallonkäsittelypajan niille, jotka haluavat parantaa pallonkäsittelytaitojaan tai tehdä vaikutuksen kavereihin. 

Pianovirtuoosit Iiro Komulainen ja Niklas Klaavo hurmasivat yleisön tammikuussa Haapajärven kulttuurisalissa pidetyssä konsertissa. Nyt nämä nuoret taiturit tulevat Teepiknikille eikä kukaan voi vielä tietää mitä tulemme kuulemaan heidän improvisoiduissa esityksissään.

Duo Kesäheilat esittää rentoa soitto- ja laulumusiikkia kaksiäänisesti laulaen sekä säestäen kitaralla ja pianolla tai viululla. 

Haapakitarat tuovat tapahtumaan perinteisempää tanssimusiikkia, jonka tahdissa saa, totta kai, tanssia. Soittajat ovat pitkän linjan musiikin harrastajia ja ovat soittaneet monenlaisissa kokoonpanoissa. Haapakitaroiden musiikki on kitarapohjaista, lähinnä entisille nuorille tarkoitettua musiikkia laidasta laitaan. Yhtyeessä soittavat Pauli Raivio soolokitara, Juhani Järvenpää komppikitara, Antti Järvikuona rummut ja Timo Herranen basso. Yhtyeen solistina on Pertti Lampela.

Sanna Pirttiaho esittää Teepiknikillä haapajärvisten Tuula Jämsän säveltämiä ja Merja Laitilan sanoittamia kappaleita. Kolmikon yhteistyö on tuottanut hedelmiä useamman kappaleen muodossa. Vuosi sitten Teepiknikillä ensiesityksensä saanut Onnenvalssi nostaa odotukset korkealle uusien kappaleiden suhteen. Sanna Pirttiaho on monipuolinen laulaja, jonka sydän palaa tanssimusiikille, joten tanssijalkaa saa vipattaa.

Rautalankaduo Kaiku esittää 60-luvun tyylistä instrumentaalimusiikkia. Duossa soittavat Jari Hautasaari, kitara ja Jukka Kuki, kosketinsoitin komppikoneella, kitara. Rautalankaduon tahdissa pääsee myöskin tanssimaan.

Musiikin lisäksi pesäpallokentällä nähdään mm. Humppa-Enkeleiden esitys. Humppa-Enkelit on tanssiryhmä, joka tanssii pilke silmäkulmassa ja haluaa jakaa iloa katsojille. 

Herkkuja, seuraa ja hyvää tunnelmaa on tarjolla myyntipisteillä. Maaselän Martat paistavat herkullisia vohveleita nautittaviksi teen, kahvin tai mehun kera. Kuusaan LiuLau-Baarin keittiössä paistetaan maistuvia lettuja ja makkaraa nautittaviksi kahvin, teen tai mehun sekä jäätelön kanssa. Sallados pystyttää paikalle upean Teepaviljongin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Teksti ja kuvat: Soili Pentikäinen/Haapajärven kaupunki