School’s Out -konsertti Haapajärven torilla

21.04.2024

Toukokuun lopulla täyttyy monen haapajärvisen nuoren toive, kun torilla esiintyy HUGO. Nuoret saivat äänestää, kenet he haluavat esiintymään kouluvuoden päättymistä juhlistavaan tapahtumaan. Kaupungin nuorisopalvelut ja kulttuuripalvelut yhdistivät voimansa, että nuorten toive saadaan toteutettua. Toukokuun viimeisenä torstaina torilla pidettävä konsertti on päihteetön ja sinne on vapaa pääsy.  Konsertin yhteydessä pidetään Haapajärven kaupungin nuorisopalveluiden ja 4H:n torstaitori, jossa palvelee mm. 4H:n nuorten yrittäjien vohvelikahvila. . 

Hugo

20-vuotias lahjakas porvoolainen popartisti HUGO on huipputuottaja Santeri Kauppisen aka MD$:n kipparoiman Epic Records Finlandin uusin kiinnitys. HUGO tutustui ensin kovassa nosteessa olevaan räppäri AHTIin, joka toimi HUGOn mentorina ja auttoi hänet artistinuran alkuun. Epic Recordsin tutkalle HUGO osui alkuvuodesta 2023, jonka jälkeen asiat ovat edenneet poikkeuksellisen rivakasti, sillä HUGOn debyyttisinkku Puhutaan suoraan julkaistiin kesäkuussa 2023, kakkossinkku Sijoituksii feat. SMURDY elokuussa ja
läpimurtobiisi Taulut feat. Costi syyskuussa.

Taulut-sinkun julkaisun jälkeen HUGOn hitit ovat tehneet selvää jälkeä Suomen Spotifyn Top50 listalla. Taulut feat. Costi on viettänyt Spotifyn Top20:n joukossa yhtäjaksoisesti jo yli 7 kuukautta ja se saavutti juuri 16 miljoonan striimin myötä nelinkertaista platinaa. Edellinen sinkku Sun puolesta ylitti myös äskettäin neljän miljoonan striimin platinarajan. Lisäksi AHTIn Väärään aikaan feat. HUGO on viihtynyt julkaisustaan lähtien niin Spotify- kuin radiolistallakin ja on striimannut jo tuplaplatinaan oikeuttavat yli 8 miljoonaa kertaa. HUGOn viimeisin julkaisu on maaliskuussa 2024 julkaistu Virheet, jolla fiittaa toinen tulikuuma poptulokas Bee. Myös se nousi heti julkaisunsa jälkeen Spotifyn Top50 -listan kärkikahinoihin ja radioiden soittolistoille.

Teksti: Soili Pentikäinen/Haapajärven kaupunki
Kuva: Sonymusic