Sanna Kujala aloitti kirjakauppiaana

04.07.2024

Info kirjakaupan yrittäjänä aloitti tällä viikolla Sanna Kujala. Sanna on ollut kirjakaupalla jo jonkin aikaa perehtymässä talon toimintoihin vaikka yrittäjän vaihdos virallistuikin vasta nyt. Hän on taustaltaan myyjä ja maatilan emäntä, joten kaupan ala ja yrittäminen ovat tuttuja asioita jo ennestään. Kiinnostus ja intohimo kirjakauppiaaksi syttyi, kun Sanna oli työkokeilussa Ylivieskan kirjakaupassa kuusi vuotta sitten.
 - Olen alunperin Torniosta kotoisin. Olen asunut myös Oulussa ja viime vuodet Nivalassa. Kova lukemaan olen ollut aina ja kirjat ovat kiinnostaneet, kertoo Sanna taustastaan.


Kirjakaupan valikoiman ja toiminnan Sanna suunnittelee pitävänsä ainakin nyt aluksi aika lailla nykyisellä hyvällä mallilla. Hän antaakin tunnustusta edelliselle yrittäjälle palvelujen ja valikoiman kehittämisestä sekä hänen perehdyttämisestään uuteen työhön. Tulevaisuudessa suunnitelmissa on esimerkiksi kirjailijavierailuja ja etenkin Haapajärvi-taustaiset kirjailijat ovat olleet esillä asiakkaiden toiveissa.
 - Haapajärvi vaikuttaa yllättävän aktiiviselta maalaispitäjältä. Täällä on kesälläkin runsaasti tapahtumia, kuten parhaillaan meneillään olevat Haapajärvi-viikot ja torstaitorit, toteaa Sanna alkuvaiheen havaintonaan.

Teksti Juha Uusivirta