Romanikulttuuria ja -musiikkia kulttuurisalissa

08.04.2024

Haapajärven kulttuurisalissa päästään tutustumaan romanikulttuuriin pari päivää Romanien kansallispäivän jälkeen. Kaikille avoimessa tilaisuudessa Pertti Palm ja Tummat tunteet esittää suomalaista ja kansainvälistä mustalaismusiikkia. Esiintyjät myös kertovat romanien tapakulttuurista, kielestä ja historiasta. Esiintyjille voi myös esittää kysymyksiä. Väliajalla pääsee nauttimaan yläasteen oppilaiden keväisen kahvion tarjoiluista.

Liput vedettiin salkoon 8. huhtikuuta Romanien kansallispäivän kunniaksi. Kaikkialla maailmassa vietettävä päivä on Suomessa virallinen liputuspäivä.

Romanien kansallispäivä on päivä, jolloin juhlitaan romanikulttuuria ja muistetaan romanien aseman parantamisen tärkeyttä yhteiskunnassa. Se on päivä, jolloin kiinnitetään erityistä huomiota romanien historiaan, perinteisiin, kieleen ja kulttuuriin. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta romanien panoksesta suomalaiseen yhteiskuntaan sekä edistää romanien yhdenvertaisuutta ja oikeuksia. Romanien kansallispäivä tarjoaa tilaisuuden juhlistaa heidän kulttuuriaan ja muistuttaa siitä, että kaikki suomalaiset, riippumatta taustastaan, ovat tasa-arvoisia ja arvokkaita yhteiskunnan jäseniä.

Haapajärven kulttuurisalissa 10.4. klo 18.00 pidettävässä tilaisuudessa esiintyvät Pertti Palm, Ingrid Palm ja Simo Hietala. Väliajalla palvelee 8B -luokan keväinen kahvio. Kahviossa käy vain käteinen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Teksti: Soili Pentikäinen/Haapajärven kaupunki