Paljon tapahtumia vuoden aikana

20.02.2024

Tämän vuoden kaupungin yrityspalvelujen koollekutsuma Tapahtumafoorumi järjestettiin tänään tiistaina VauHausissa. Paikalla oli runsaasti järjestöjen ja eri tahojen edustajia. Tulossa on todella vilkas tapahtumien vuosi.

KESÄLLÄ KAKSI SUPERVIIKONLOPPUA

Kesäkuun toinen viikonloppu on täynnä tapahtumia, jotka tuovat paikkakunnalle väkeä eri puolilta maata. Alueellinen pesäpallon juniorileiri järjestetään 7.-9.6. 30-40 joukkueelle ja noin 400 lapselle. Leiri tuo pitäjään runsaasti myös huoltajia ja lasten vanhempia. Valtakunnallinen eräleiri järjestetään 6.-9.6. Kumisevassa osuuskunta Kaiun toimesta. Viikonloppuun osuvat sunnuntaille myös kesäravit.

Toinen superviikonloppu on heinäkuun toisena viikonloppuna eli 12.-14.7. Perinteinen toripäivä on perjantaina ja siellä on jälleen monipuolinen ohjelma. Olkkosen Erämarkkinat on erähenkisen porukan kokoontumispaikka. Myös Rompepäivät raviradalla vetävät jälleen tuhatpäisen yleisön osto- ja myyntitouhuun. Lauantain HPJ-Cruising järjestetään Ronkaalassa Wahvin Voimamieskisojen kanssa limittäin, mikä lisää kummankin tapahtuman vetovoimaa.

PERINTEISET HAAPAJÄRVI-PÄIVÄT JA MUITA TAPAHTUMIA

Haapajärvi-päivät jatkuvat kesä-heinäkuun vaihteessa kaksiviikkoisiksi ja ovat siten myös osa heinäkuun superviikonloppua. Ohjelma on jälleen monipuolinen ja sisältää mm. kylien retkeilyreitin kierroksen ja Vedenjakaja-cup vetouistelukisan sekä museoseurat. Päivät käynnistyvät MyPub goes Kasino festareilla jo 28.-29.6.

Keväälläkin on runsaasti konsertteja ja näyttelyjä. Muun muassa Jokilatvan opiston ja musikkiopiston oppilaat ja karaokepiirit järjestävät konsertteja. Urheilun saralta voi mainita esimerkkinä juhannuksen Traktorivetokisat, Kuusaan maratonin ja Settijärven polkujuoksukilpailun.

Teepiknik järjestetään tänä kesänä 5.7. ja jälleen on tarjolla monipuolista ohjelmaa sekä myynti- ja toimintapisteitä ja kesäistä yhdessäoloa. Väärinjoki Vintage -festivaali 20.7. tuo musiikin ystäville mukavan iltapäivän. Lasten maatalousnäyttely järjestetään Maatalousoppilaitoksella 7.9.

Soipa Haapajärvi festivaalilla on ohjelmaa musiikin ja kulttuurin ystäville marraskuussa 15.-17.11. Mm. kirjailija Helena Immonen kiertää alakouluilla kertomassa kirjoistaan ja kirjailijan työstä, musiikkia tarjoaa Hevisaurus, Ida Elina sekä Jokilaaksojen oratoriokuoro ja Haapaveden kamariorkesteri. Festivaalilla esitetään myös Martti Syrjäniemen uusi sovitus Haapajärvi -laulusta.

Kaikista edellämainituista tapahtumista ja monista muista löytyy tietoa kaupungin kotisivuilla olevasta Tapahtumakalenterista, johon järjestäjät ilmoittavat tapahtumansa.

Teksti ja kuvat: Juha Uusivirta