Minnesarastus laajentaa toimintaansa entiselle Ylipään koululle

11.07.2024

Minnesarastus Oy tarjoaa tällä hetkellä päihde- ja peliriippuvuuden kuntoutuspalveluja Karjalahdenrannalla entisessä Karjalahden kartanon rakennuksessa ja ympäristössä. Kuntoutus perustuu päihdekuntoutuksen Minnesota-malliin. Palveluja tarjotaan niin riippuvuudesta kärsiville kuin heidän perheilleenkin. Nyt toiminta on laajenemassa ja uusi yksikkö on perusteilla entisen Ylipään koulun rakennukseen ja pihapiiriin. Uusi palvelumuoto on digitaalisten riippuvuuksien vieroitus- ja kuntoutushoito.
- Digitaalisten palvelujen, kuten netin ja somen, riippuvuuksien aiheuttamien ongelmien hoito on tulossa oleva trendi, joka laajenee eri puolilla maailmaa. Suomessa me olemme edelläkävijöitä, kertoo Sanna Isola uudesta toimintamuodosta.

- Perheen jäsenet ovat monesti kytkettyinä älylaitteisiin, mutta eivät toisiinsa ja sillä on merkittävä vaikutus henkiseen hyvinvointiin. Somepostaukset ja videoiden virta eivät korreloi todellisuuden kanssa, mikä aiheuttaa erityisesti nuorille monenlaisia ongelmia, toteaa Mikael Björkman huolestuneena.

- Uusi palvelumalli muotoutuu jatkossa myös käytännön kokemusten perusteella, mutta tämä ympärillä oleva  kaunis ja monipuolinen luonnonympäristö tulee olemaan olennainen osa hoitoa. Myös retriittimuotoinen toiminta on suunnitelmissamme. Meillä on jo nyt mahtava tiimi, josta löytyy monipuolista osaamista. Avajaisia vietämme syksyllä, ehkä kolmen kuukauden päästä, kaavailee Sanna Isola uuden yksikön lähitulevaisuutta.

Teksti ja kuvat Juha Uusivirta