Kiilojen hiihtokausi pakettiin

25.04.2024

Eilen keskiviikkona Kiilojen hiihtojaosto juhli kakkukahveilla hiihtokauden päätöstä Someron hiihtomajalla. Paikalla oli noin 80 osallistujaa.

- Meillä oli hyvä kausi. Tiia Olkkonen hiihti maastohiihdon maailmancupissa ja Tero Seppälä ampumahiihdon maailmancupissa. Parhaimmillaan Tiia oli maailmancupissa 11. sijalla ja Tero 8. sijalla viestissä. Kumpikin menestyi hienosti myös SM-tasolla, kertaa hiihtojaoston puheenjohtaja Tapani Keskitalo päättynyttä kautta.

Kiilojen nuoret hiihtäjät olivat Keski-Pohjanmaa -cupin kokonaispisteissä toisia, mikä osaltaan pitää yllä Haapajärven hiihtopitäjän mainetta ja luo uskoa maastohiihdon tulevaisuuteen. Emma Parkkila ja Iivari Murto olivat sarjojensa kärjessä. Paavo Kokkoniemi ja Neea Murto olivat sarjojensa toisella sijalla ja Iida Harmaala oli kolmas.

Päättäjäisissä palkittiin myös Kyläcup-hiihtoihin osallistuneet lapset ja nuoret. Yhteensä palkittuja oli 37 innokasta hiihtäjää. Kaiken kaikkiaan Kyläcup-hiihdoissa hiihti 97 hiihtäjää. Osallistuneiden hiihtäjien määrä kasvoi edellisistä vuosista. Kyläcup-hiihtojen palkitut ja yksittäisten hiihtojen tulokset löytyvät Kiilojen hiihtojaoston nettisivuilta.

Päättäjäisissä palkittiin myös 20 hiihtäjää pienimuotoisella stipendillä. Kiilat palkitsevat vakiintuneen tavan mukaisesti koko seuran parhaat urheilijat syksyllä ja heidän joukossaan on varmastikin myös hiihtäjiä.

- Tammikuussa järjestimme perinteiset Mika Myllylän kansalliset hiihtokilpailut, jotka olivat samalla FIS-kisat ja karsinnat nuorten MM-kisoihin. Ensi vuonna meillä on sitten vuorossa jälleen nuorten SM-kisat, joihin valmistautuminen on jo aloitettu, valottaa Tapani Keskitalo tulevaa toimintaa.

Kiilojen nuoret hiihtäjät voittivat tänä keväänä yhdeksännen kerran peräkkäin Maaselkä-viestin, jossa haapajärviset nuoret kisaavat reisjärvisten hiihtäjien kanssa.

Teksti: Juha Uusivirta
Kuvat: Tarja Olkkonen ja Timo Vesterinen