Kauppakulmassa juhlitaan vuosikymmeniä ja avajaisia

12.04.2024

Kauppakulmassa on ollut viikonlopun lähestyessä vilskettä. Kauneuskulma Day Spa juhlii 40 vuoden merkkipaalua ja Kalustetalo Niemelä 20 vuoden toimintaa. Samalla vietetään uuden kahvion ja ruokaravintolan Wichita Lovely Thai Shopin avajaisia.

Kauneutta ja hyvinvointia

Kaattarin sisarukset eli nykyiset Päivi Rantaniemi ja Sirpa Laine aloittivat kauneudenhoitoalan yrittäjinä Nuottimäen liiketilassa vuonna 1984.

- Yhdessä on oltu alusta asti ja Nuottimäeltä siirryimme yrittäjätalon alatorille ja sieltä 1990-luvun alussa tänne Kauppakulmaan, kertaa Sirpa Laine menneitä. 

Kauneudenhoitoalan yrittäjien on oltava koko ajan tietoisia uusista tuulista ja tuotteista.

- Mielellään meidän pitäisi tarjota tuotetta jo ennen kuin asiakas osaa kysyäkkään sitä. Tänä päivänä netin kautta saa niin nopeasti tietoa, että meidän pitää koko ajan seurata alan kehitystä ja kouluttautua uusiin asioihin ja tuotteisiin. Mutta toisaalta perustyö on pysyvää. Meillä on pitkäaikaisia asiakkaita ja meiltä haetaan hyvää oloa ja hyvinvointia, toteaa Päivi Rantaniemi.

Osana juhlahumua Kauneuskulmassa on lauantaina asiakasilta ja siellä on muun muassa alan uutuksia esittelevä seerumibaari sekä Anni Ojalan esittämää musiikkia.

Huonekaluja ja kalusteita laajalle alueelle

- Mukavasti on käynyt vuosijuhlien aloituspäivänä asiakkaita. Kolmasosa meidän asiakkaista tulee muinakin aikoina naapurikunnista, kertoo Simo Niemelä tyytyväisenä juhlapäivän tunnelmia.

Simon aloittaessa uudella alalla 20 vuotta sitten riitti opiskeltavaa. Vuosien varrella esimerkiksi kankaat ja muut materiaalit ovat tulleet tutuiksi. Myös alueen asiakkaiden tarpeet ja mieltymykset on yrittäjän otettava huomioon, jotta tarjolla on sellaisia tuotteita, joita asiakkaat haluavat ostaa. Myös kuljetus- ja kasauspalvelulla on kysyntää.

Thaimaalaisia ruokia ja elintarvikkeita

Wichita Nybacka avasi tänään Kauppakulmaan uuden kahvion ja ruokaravintolan.

- Olen aikaisemmin myynyt kevätkääryleitä torilla ja ne ovat olleet hyvin suosittuja, mutta nyt en enää ehdi torille, kertoo Wichita Nybacka iloisena.

Viihtyisissä tiloissa on kahvio ja ruokaravintola, jossa on tarjolla kevätkääryleiden lisäksi myös muita thaimaalaisia ruokia ja niitä saa myös kotipakettiin. Lisäksi tiloissa on myymälä, josta voi ostaa thaimaalaisia elintarvikkeita.

Teksti ja kuvat: Juha Uusivirta