Kalajokilaakson iltarastit Someron hiihtokeskuksen maastoissa

14.05.2024

Kalajokilaakson suunnistusseurat ja -jaostot järjestävät vuorotellen läpi kesän tiistaisin iltarastit. Iltarasteille kokoontuvat jokilaakson - ja vähinsä myös naapurijokilaaksojenkin - suunnistuksen harrastajat. Haapajärven ja Reisjärven yhteisen suunnistusseura RasTiimin tämän kesän ensimmäiset iltarastit olivat tänään tiistaina Someron hiihtokeskuksen maastoissa.

Järjestelyvastuussa tällä kertaa olivat RasTiimin aktiiveista Riitta Mattila ja Aino Jääskeläinen. Riitta kertoi vieneensä rastit metsään yhdessä tyttärensä kanssa. Aino oli paneutunut erityisesti tietokoneen saloihin, koska tietokonetta tarvitaan suunnistuskilpailuissa niin ratojen suunnitteluun kuin tulospalveluunkin.

Iltarasteilla oli runsaasti osallistujia. Haapajärvisten lisäksi ainakin nivalaisten ja ylivieskasten suunnistuspaitoja vilahteli tiuhaan Someron ympäristössä. Mukana oli ilahduttavasti myös lapsiperheitä - suunnistusharrastus kun aloitetaan usein jo lapsena perheen kanssa.

RasTiimi järjestää myös torstairasteja omatoimirasteina ja tänä kesänä ne ovat monesti RasTiimin järjestämien iltarastien jälkeen samoissa maastoissa. Seuraavat RasTiimin järjestämät Kalajokilaakson iltarastit ovat tiistaina 11.6. ja ne ovat jälleen Someron hiihtokeskuksen alueella. Lisätietoja ilta- ja torstairasteista löytyy RasTiimin kotisivuilta:  https://www.rastiimi.fi/

RasTiimin kotisivuilta löytyvät lähiaikoina myös tämän tiistain iltarastien tulokset.

Teksti ja kuvat: Juha Uusivirta