Junnujen alueellisen pesäpalloleirin valmistelut aikataulussa

04.04.2024

Haapajärvellä järjestetään F-G -ikäisten lasten pesäpallon alueleiri 7.-9.6.2024. Pelaajat ovat alle 10-vuotiaita pesäpallon harrastajia. Leiri on Pesäpallioliiton Pohjoisen alueen alueleiri. Järjestelyvastuuta kantavat usean aikaisemman junnuleirin rutiinilla Pesä-Kiilojen aktiiviset puuhaihmiset.

Leirivalmistelut hyvällä mallilla

- Leiri tuo paikkakunnalle runsaasti pelaajia ja kaksinkertaisen määrän huoltajia sekä muita perheenjäseniä. Leirille on jo nyt ilmoittautunut 23 joukkuetta. Odotamme noin 30 joukkuetta, mikä tarkoittaa noin 350 pelaajaa, iloitsee järjestävän seuran Pesä-Kiilojen varapuheenjohtaja Jaana Ojaniemi.

Leirin aikana pelataan noin 200 peliä. Leirin käytössä ovat Ronkaalan, Koivuhaan, Jalmarin ja Väliojan kentät. Joukkueet tuovat mukanaan yhden tuomarin ja heille järjestetään leirin yhteydessä erillinen tuomarileiri, jossa koulutetaan tulevia pesäpallopelien tuomareita. Leirille osallistuvien joukkueiden lasten vanhemmat toimivat peleissä toimitsijoina eri tehtävissä

Leiriläisten majoitus järjestetään yläasteella ja monitoimitalolla. Ateriapalvelut ostetaan kuntien yhteiseltä ateria- ja puhtauspalveluyhtiöltä eli PPE-Köökki Oy:ltä. Vanhempien joukkueiden pelaajat ja seuran aktiivit aikuiset tekevät runsaasti talkootyötä myös ateria- ja majoituspalveluissa.

- Turvallisuusasioiden merkitys on korostunut entisestään, kun järjestelyjä verrataan aikaisempiin järjestämiimme leireihin. Parhaillaan teemme leirin yksityiskohtaista turvallisuussuunnitelmaa turvallisuuspäällikkömme Ilkka Myllylän kanssa, kertoo Jaana Ojaniemi.

Pesä-Kiiloilla jälleen vilkas pelikesä

- Meillä on taas tänä kesänä joukkueet aivan pienistä lapsista aikuisiin asti eli keskeytyksetön tarjonta kaiken ikäisille pelaajille. Naapuriseurojen kanssa tehtävällä yhteistyöllä on suuri merkitys, että olemme saaneet joukkueita tarvittavan määrän, kuvailee Jaana Ojaniemi tulevan kesän toimintaa.

Naisten suomensarjan ensimmäinen kotiottelu pelataan Ronkaalassa sunnuntaina 26.5. klo 13 alkaen. Miesten suomensarjan ensimmäinen kotiottelu pelataan samana päivänä klo 17.00 alkaen. Pesä-Kiilojen kaksi joukkuetta pelaa tyttöjen superpesistä.


Teksti: Juha Uusivirta
Kuva: Pesä-Kiilat