Hellapoliisi ohjelmanteossa Haapajärvellä

14.06.2024

- Hellapoliisi eli Kati Jaakonen otti minuun yhteyttä keväällä, että hän haluaisi kuvata Makumatkalla ohjelman jakson Haapajärvellä. Haapajärvi on tällä kierroksella pohjoisin paikkakunta. Olemme kahden päivän aikana käyneet Katin ja kuvausporukan kanssa useissa haapajärvisissä yrityksissä. Kävimme kuvaamassa muun muassa Elegalla, Veihtilahden puutarhalla, Ketolan maatilamatkailussa ja Neiti Möllerin BB-majoituksessa sekä Kumisevassa ja Rantapolulla. Ohjelmaa kuvattiin myös torstaitorilla. Useampia yrityksiä olisi tehnyt mieli sisällyttää ohjelmaan, mutta kuvausaikataulu ei antanut periksi, kertoo yrityskehittäjä Johanna Kaasinen.

Haapajärvellä kuvattu jakso tulee nähtäville Eveo-kanavalle heinä-elokuussa.

Makumatkalla hellapoliisi on kotimainen ruokaohjelma, joka on näkynyt viikottain koko talven ja kevään 2024 valtakunnallisella tv-kanava Eveolla. Hellapoliisi on kokki Kati Jaakonen, joka on opettanut ihmisiä valmistamaan ruokaa netin välityksellä ja kokkailutilaisuuksissa jo vuodesta 2005. Hellapoliisi tuote syntyi halusta auttaa ihmisiä arjen ruokapulmissa ja jo sadattuhannet suomalaiset hakevat kuukausittain reseptinsä Hellapoliisin luotettavaksi pidetystä reseptipankista.

Hellapoliisi vierailee Makumatkalla ohjelmassaan Suomen upeissa kohteissa tutustumassa eri maakuntien ruokatarjontaan, luontokohteisiin, nähtävyyksiin ja ihmisiin. Hellapoliisin toimintaa voi seurata muun muassa Instagramissa.

Teksti Juha Uusivirta ja kuvat Johanna Kaasinen.