Haapajärvelle Vestian lajittelupiha

24.06.2024

Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Vestia Oy rakentaa Ouluntien teollisuusalueelle lajittelupihaa, joka korvaa nykyisen Hallakankaan hyötyjäteaseman palvelut. Lajittelupihat ovat Vestian uusittuja hyötyjäteasemia, joissa vastaanotetaan kotitalouksien ja pienyritysten satunnaisia jätteitä henkilöauton peräkärrykuormina. Lajittelupihoilla asiointi tapahtuu pääosin itsepalveluperiaatteella. Itsepalveluaikoina asiakkaat ilmoittavat ja maksavat tuomansa jätekuormat itsepalveluautomaatilla. Apua asiointiin ja jätteiden lajitteluun saa tarvittaessa infopisteiden kautta etävalvomon asiakasneuvojilta. Lajittelupihoilla jätettä vastaanotetaan maksimissaan henkilöautojen peräkärrykuormina.  

Haapajärven lajittelupihan rakennustöiden pääurakoitsija on Kuljetuspalvelu Jari Siekkinen Oy Haapajärveltä ja sähkötöiden pääurakoitsija on HSK Sähkö Oy Kalajoelta. Hankkeen kustannusarvio on noin 800.000 euroa.
- Urakat kilpailutettiin viime vuoden syksyllä ja rakennustyöt aloitettiin painopenkan ajolla loppuvuonna. Rakennustyöt valmistuvat elokuun aikana ja lajittelupiha avataan syys-lokakuussa, kertoo Vestian rakennuttaja Jarkko Saaranen.

Vestian omistavat 16 alueen kuntaa ja kaikkiin osakaskuntiin tulee oma lajittelupiha. Lajittelupihoja on rakennettu nyt neljä vuotta ja toiminnassa on 15 lajittelupihaa. Tänä vuonna valmistuvat lajittelupihat kaikkiin osakaskuntiin.

Teksti ja kuvat: Juha Uusivirta