Apteekkia tarvitaan aina - uusi apteekkari innostuneena Haapajärven apteekin ruoriin

02.05.2024

Haapajärven uusi apteekkari Minna Savolainen on toiminut alalla parikymmentä vuotta. Hän on työskennellyt tavanomaisissa apteekeissa, sairaala-apteekissa sekä lääketeollisuudessa. Haapajärvelle hän siirtyi Kiuruveden apteekista. Proviisoriksi hän on valmistunut Kuopion yliopistosta, joka on nykyisin Itä-Suomen yliopisto.

- Apteekkarin tehtävät ja työ oikeassa kivijalka-apteekissa ovat olleet suunnitelmissani ja haavenaani jo pitempään. Rohkaistuin hakemaan Haapajärven apteekkilupaa, kun se tuli haettavaksi. Olin onnekas, että sain apteekkiluvan Haapajärvelle, sillä hakijoita on runsaasti, kertoo Minna Savolainen.

Minnan koti on tällä hetkellä Iisalmessa, josta ainakin aluksi hän ajelee usein Haapajärvelle, koska apteekkarin on oltava paikan päällä apteekissa lähes päivittäin. Jatkossa kokemusten myötä asumisjärjestelyt saattavat muuttuakin.

- Haapajärvi vaikuttaa oikein mukavalta ja vireältä paikkakunnalta, kertoo Minna Savolainen ensimmäisistä havainnoistaan.

Yhteinen sävel apteekin työntekijöiden kanssa on löytynyt, vaikka uusi työ vaatii tottakai tutustumista paikallisiin olosuhteisiin ja toimintatapoihin. Haapajärven apteekissa on kahdeksan vakituista työntekijää, jotka ovat proviisoreita, farmaseutteja ja teknistä henkilökuntaa. Työporukassa on tälläkin hetkellä myös yksi farmasian opiskelija.

- Työntekijät Haapajärven apteekissa ovat lääkealan ammattilaisia ja he ovat sitoutuneita tämän päivän asiakaspalveluun, jossa annetaan asiakkaille yksilöllistä ja monipuolista neuvontaa lääkkeistä ja niihin liittyvistä asioista, toteaa Minna Savolainen tyytyväisenä.

Apteekkien ja lääkealan tulevaisuus ei pelota uutta apteekkaria.

- Apteekkeja tarvitaan aina. Lääkkeiden myynti vaatii korkeatasoista osaamista ja sitä on vain apteekeissa. Apteekit ovat osa terveydenhuoltoa eli lääkehuollon asiantuntijoita. Muutoksia lääkealallekin on varmasti tulossa, mutta niihin on vain sopeuduttava, katsoo Minna Savolainen luottavaisena tulevaan.

Teksti ja kuvat: Juha Uusivirta